Enkel, men fryktelig god spinatsuppe
1 purreløk
1 pose frosne grønne erter
1 pose fersk spinat
Litt buljong (en god en, feks. fra Renée Voltaire)
1/2 liter vann
Salt + Pepper
Utstyr:
En dyp stekepanne med lokk.
Blender eller stavmixer.
En gryte.
Løken kuttes i biter og stekes til den er myk. Ha i oppskåret purreløk, la denne også bli myk.
Ha i vann, buljong ,erter og litt salt + (mye)pepper. Kok under lokk i 5 minutter.
Fisk ut noe av ertene og løken som ikke skal puréres.
Skru av varmen, legg spinaten over ertene/løken. Legg på lokket og la det stå til all spinaten også er myk.
Purér det hele med stavmixer eller i en blender. Tilsett mer vann om du vil for å justere tykkelsen på suppen.
Hell alt over i en gryte, sammen med ertene og løken du hentet ut og lot vær å purere.
Varm suppen opp og smak til med mer salt og pepper ved behov.
Server gjerne med varme rundstykker.
Bon Appetit.
Kommentarer
Legg inn en kommentar