Enkel, men fryktelig god spinatsuppe

Bilder by Jorunn Maria
1 løk
1 purreløk
1 pose frosne grønne erter
1 pose fersk spinat
Litt buljong (en god en, feks. fra Renée Voltaire)
1/2 liter vann
Salt + Pepper

Utstyr:
En dyp stekepanne med lokk.
Blender eller stavmixer.
En gryte.

Løken kuttes i biter og stekes til den er myk. Ha i oppskåret purreløk, la denne også bli myk.
Ha i vann, buljong ,erter og litt salt + (mye)pepper. Kok under lokk i 5 minutter. 
Fisk ut noe av ertene og løken som ikke skal puréres.
Skru av varmen, legg spinaten over ertene/løken. Legg på lokket og la det stå til all spinaten også er myk.
Purér det hele med stavmixer eller i en blender. Tilsett mer vann om du vil for å justere tykkelsen på suppen.
Hell alt over i en gryte, sammen med ertene og løken du hentet ut og lot vær å purere.
Varm suppen opp og smak til med mer salt og pepper ved behov.

Server gjerne med varme rundstykker.

Bon Appetit.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Renselse

Iyengar workshop hos fantastiske Solhuset.

Introducing: J Brown